Politica de confidențialitate și protecția datelor cu caracter personal

 1. INFORMAȚII GENERALE

Această Politică de confidențialitate și de protecție a datelor cu caracter personal („Politica”) descrie modalitățile în care noi, SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE CRUCE ROȘIE DIN ROMÂNIA, procesăm informațiile aduse la cunoștința noastră, incluzând datele cu caracter personal care sunt colectate prin intermediul acestui website (www.sanitariipriceputi.ro) atunci când acesta este utilizat de dumneavoastră.

Prin utilizarea acestui website, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică.

În cazul în care nu sunteți de acord cu termenii prevăzuți de această politică de confidențialitate și cu furnizarea datelor cu caracter personal, nu utilizați acest website sau serviciile oferite de acesta.

Pentru a urmări mai ușor informațiile, ne putem referi la SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE CRUCE ROȘIE DIN ROMÂNIA, folosind termenii ”CRUCEA ROȘIE”, „Organizația”, „noi”, „nostru”, „noastră”, etc, iar la dumneavoastră folosind termenii „vizitator” sau „utilizator” al Site-ului.

SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE CRUCE ROȘIE DIN ROMÂNIA, înființată în baza Legii nr. 139/1995 a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, ca persoană juridică de drept public, având sediul central în București, str. Biserica Amzei, nr. 29, sector 1, Cod fiscal 4219659, este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie, de utilitate publică și abilitată prin lege să asigure asistența umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile pe întreg teritoriul țării, organizând programe de întrajutorare pentru comunitate pentru ameliorarea stării de sănătate, prevenirea îmbolnăvirilor și alinarea suferințelor în beneficiul cetățenilor. Este, de asemenea, cel mai mare furnizor din țară avizat de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării Științifice pentru instruire în domeniul primului ajutor și al noțiunilor fundamentale de igienă pentru orice cetățean interesat.

www.sanitariipriceputi.ro este website-ul oficial al CRUCII ROȘII, creat în parteneriat cu ACADEMIA EUROPEANĂ PENTRU ASISTENȚI MEDICALI pentru promovarea instruirii în domeniul primului ajutor și al educației pentru sănătate în rândurile elevilor din ciclul gimnazial și liceal și a cadrelor didactice interesate, din orice unitate școlară din România și la care cei interesați se pot înscrie prin intermediul website-ului, precum și pentru o mai bună informare cu privire la activitatea organizației și pentru asigurarea unei comunicări eficiente cu utilizatori website-ului sau potențialii beneficiari ai activităților de instruire pe care le organizăm.

Totodată, CRUCEA ROȘIE este persoană juridică responsabilă de prelucrarea datelor cu caracter personal pe care le colectăm direct de la dumneavoastră sau din alte surse, ca urmare a accesării și vizualizării informațiilor existente pe site de către dumneavoastră. În colectarea acestor date, organizația noastră acționează în calitate de operator de date cu caracter personal și, prin lege, suntem obligați să vă furnizăm informații despre noi, tipurile de date personale pe care le colectăm, modul în care utilizăm informațiile, cui îi sunt transmise datele, precum și drepturile și opțiunile pe care le au persoanele fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

De asemenea, pentru ca datele dumneavoastră să fie prelucrate în siguranță, am depus toate eforturile să implementăm măsuri rezonabile pentru a proteja informațiile dumneavoastră personale, iar prin prezenta politică descriem măsurile pe care le luăm pentru a asigura securitatea informațiilor și cum ne puteți contacta în legătură cu punerea în practică a protecției datelor și pentru a vă exercita drepturile.

În general, intenția noastră este de a colecta datele cu caracter personal care sunt furnizate în mod voluntar de către vizitatorii website-ului nostru și care sunt necesare pentru a putea oferi acces la informații privind serviciile oferite de organizația noastră sau, după caz, datele cu caracter personal necesare pentru a realiza înscrierea beneficiarilor la cursurile de prim ajutor organizate de noi.

Vă rugăm să citiți cu atenție această Politică pentru a afla mai multe informații despre modul în care procesăm informațiile aduse la cunoștința noastră, incluzând datele cu caracter personal care sunt colectate prin intermediul acestui website atunci când acesta este utilizat de dumneavoastră.

Politica noastră de confidențialitate și de protecție a datelor cu caracter personal se aplică oricărui vizitator sau utilizator al website-ului CRUCII ROȘII – www.sanitariipriceputi.ro.

CRUCEA ROȘIE și partenerul programului se angajează să respecte prevederile Regulamentului UE 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date prin luarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, destinate să pună în aplicare în mod eficient principiile de protecție a datelor:

Legalitate, echitate și transparență: prelucrăm datele dumneavoastră legal și corect, suntem întotdeauna transparenți în privința informațiilor pe care le utilizăm, iar dumneavoastră sunteți informat corespunzător.

Controlul vă aparține: în limitele legii, vă oferim posibilitatea de a examina exactitatea datelor personale, actualiza sau șterge datele pe care le-ați împărtășit cu noi și de a vă exercita celelalte drepturi.  

Integritatea datelor și limitarea scopului: utilizăm datele numai în scopurile descrise la momentul colectării sau în noi scopuri compatibile cu cele inițiale, scopurile noastre respectând, în toate cazurile, legislația în vigoare. Luăm măsuri rezonabile pentru a ne asigura că datele personale sunt corecte, complete și actualizate.

Securitate: am implementat măsuri rezonabile de securitate și criptare, astfel încât să vă protejăm cât mai bine informațiile. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți faptul că niciun site web, nicio aplicație și nicio conexiune la internet nu este complet sigură.

 • CATEGORIILE DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE

Puteți utiliza site-ul nostru fără a dezvălui date cu caracter personal, prin simpla vizitare a secțiunilor din conținutul website-ului, respectiv fără a fi necesară înregistrarea unui cont sau completarea vreunui formular de contact.

Însă, în cazul în care alegeți să interacționați cu website-ul nostru, vi se va solicita furnizarea acestor date în timpul unui proces de înregistrare necesare pentru:

 • înscrierea în programul de instruire prin intermediul formularului existent pe website,
  • corespondența ulterioară transmiterii unei solicitări de înscriere, procesarea acesteia, respectiv contactarea dumneavoastră în vederea obținerii de detalii privind solicitarea, formarea grupurilor/echipajelor de cursanți, etc,
  • contactarea dumneavoastră de către organizatori în vederea comunicării calendarului activităților de instruire, desfășurarea concursului final, s.a,
  • abonarea la Newsletter-ul nostru, respectiv pentru a primi comunicări despre evenimentele organizate de CRUCEA ROȘIE și partenerii săi și pentru a fi la curent cu ultimele noutăți în legătură cu activitatea organizației,
  • contactarea dumneavoastră pentru remedierea unor defecțiuni tehnice ale website-ului.

Astfel, pentru realizarea scopurilor de mai sus, colectăm date cu caracter personal:

 1. Prin utilizarea formularelor de înscriere la cursuri Vreau să particip la Programul Academia Sanitarii Pricepuți” regăsit la secțiunile: „Înscrie-te acum”, „Program de formare”/ „Înscriere elevi” , „Program de formare”/ „Înscriere profesori”, sau a formularului ”Înscrie-te în programul de formare” regăsit la secțiunile ”Beneficii pentru elevi”, ”Beneficii pentru profesori”, unde este necesar să ne furnizați următoarele date personale: numele și prenumele, calitatea (elev/profesor), vârsta, clasa și unitatea școlară (pentru elevi), ciclul școlar și unitatea școlară (în cazul profesorilor), localitatea și județul de domiciliu, numărul de telefon, adresa de email.
 2. Ca urmare a exprimării consimțământului pentru transmiterea de informări/ newsletter prin bifarea căsuței corespunzătoare atașate formularului de colectare a datelor pentru înscriere la cursuri disponibil pe site, situație în care este necesar să prelucrăm adresa de email furnizată în formularul de înscriere.

Furnizarea informațiilor cu caracter personal prin intermediul formularului nostru de contact nu este o cerință de utilizare a website-ului, dar totuși rețineți că rubricile marcate cu asterisc (*) sunt obligatorii pentru a vă putea înscrie la cursurile noastre.  

Nefurnizarea oricăreia dintre informațiile și datele cu caracter personal solicitate poate conduce la imposibilitatea contactării și transmiterii solicitării dumneavoastră, procesării acesteia, și în consecință, la imposibilitatea accesării programelor de instruire oferite prin intermediul website-ului.

Furnizarea datelor cu caracter personal în scopul transmiterii de informări este însă voluntară, posibilitatea dumneavoastră de a vă înscrie la programele noastre de instruire nefiind condiționate de acordul pentru transmiterea de newsletter (informații despre evenimentele organizate de Crucea Roșie).

Suplimentar față de datele cu caracter personal și modalitățile de colectare descrise mai sus, colectăm date și din alte surse, așa cum este valabil pentru cele mai ulte dintre site-urile web. Astfel, website-ul www.sanitariipriceputi.ro colectează automat anumite informații și le stochează în fișierele jurnal, prin modulele Cookie sau alte tehnologii similare (web beacons, web server logs, s.a). Acestea sunt date statistice referitoare la acțiunile și tiparele de navigare ale utilizatorilor noștri, și nu identifică direct o anumită persoană.

Aceste date includ: adresele IP (Protocol Internet), locația geografică a computerului sau a dispozitivului, tipul de browser, sistemul de operare și alte informații despre vizitarea acestui website, de exemplu paginile vizualizate, anunțurile pe care ați dat click. Adresa dumneavoastră IP poate fi, de asemenea, utilizată pentru a diagnostica problemele cu serverul nostru, pentru a administra acest site, pentru a analiza tendințele, pentru a urmări navigarea unui utilizator pe site, pentru a colecta informații demografice și pentru a ne ajuta să înțelegem preferințele vizitatorilor și nevoile acestora.

Cookie-urile și alte tehnologii similare ne ajută să îmbunătățim website-ul și să oferim un conținut mai bun și mai personalizat. Pentru mai multe informații despre utilizarea cookie-urilor pe website, vă rugăm să consultați Politica de administrare a modulelor cookie disponibilă pe website-ul nostru.

De asemenea, pe website-ul www.sanitariipriceputi.ro puteți întâlni legături/ link-uri către alte website-uri pentru informarea dumneavoastră și pe care organizația noastră nu le controlează (de ex.: www.facebook.com, www.youtube.com, s.a). Aceste website-uri pot funcționa independent de website-ul nostru și pot avea propriile notificări, declarații sau politici de confidențialitate. Vă recomandăm să le treceți în revistă înainte de a trimite orice informații personale acestor website-uri, pentru a înțelege cum pot fi procesate datele personale în legătură cu aceste website-uri conectate. Nu suntem responsabili pentru conținutul website-urilor care nu ne aparțin sau care nu sunt gestionate de noi, pentru politicile sau practicile de confidențialitate ale altor operatori de date sau pentru modul în care website-urile acestora își gestionează datele, sau pentru serviciile terțelor părți.

 • SCOPURILE PRELUCRĂRII

SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE CRUCE ROȘIE DIN ROMÂNIA, în parteneriat cu ACADEMIA EUROPEANĂ PENTRU ASISTENȚI MEDICALI prelucrează datele cu caracter personal colectate prin intermediul website-ului www.sanitariipriceputi.ro în următoarele scopuri:

 • Activități de instruire și educație pentru sănătate, respectiv în scopul desfășurării relației contractuale dintre dumneavoastră și CRUCEA ROȘIE în legătură cu programele de instruire și educație pentru sănătate pe care le furnizăm la solicitarea/comanda dumneavoastră (preluarea solicitării de înscriere, tarifarea cursurilor solicitate prin intermediul site-ului, informare privind programul activităților de instruire, desfășurarea concursului final, eliberarea adeverințelor/diplomelor de participare, s.a).
 • Îndeplinirea obligațiilor legale ale organizației în contextul realizării obiectului de activitate: emiterea facturilor fiscale, înregistrarea financiar-contabilă, a obligațiilor privind efectuarea activităților de gestiune economică, financiară și/sau administrativă a organizației, și a altor obligații conform legislației specifice.
 • Pentru monitorizarea activităților, centralizarea operațiunilor și administrarea unei baze de date interne privind furnizarea de cursuri de instruire în domeniul primului ajutor și al noțiunilor fundamentale de igienă, efectuarea de analize interne (incluzând analize statistice) pentru a putea fi utilizate de către departamentele și structurile organizației în activitatea acestora.  
 • Reclamă, marketing și publicitate, crearea sau analizarea de profiluri, pentru promovarea activităților desfășurate de organizație sau pentru a oferi reclamă personalizată și/sau generală, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță (telefon/poștă/email/sms/fax) în cazul în care  utilizatorul website-ului a acceptat aceasta.
 • În vederea îmbunătățirii experienței oferite pe site, analizarea comportamentului utilizatorilor care accesează website-ul, prin folosirea de cookies, cu scopul de a furniza un conținut general sau particularizat și de oferte adaptate intereselor sau preferințelor de consum ale utilizatorilor.
 • Pentru a diagnostica sau remedia probleme tehnice de funcționare a website-ului.
 • În scop de arhivare a documentelor, atât în format fizic, cât și electronic.
 • Pentru soluționarea oricăror sesizări/plângeri/solicitări ale persoanelor vizate, precum și pentru constatarea sau revendicarea unui drept în instanță, soluționarea litigiilor sau investigațiilor în care organizația este parte.
 • Alte scopuri compatibile cu cele descrise mai sus.
 • TEMEIURILE PRELUCRĂRII

Temeiul legal al prelucrării datelor cu caracter personal prin intermediul utilizării site-ului www.sanitariipriceputi.ro de către CRUCEA ROȘIE și ACADEMIA EUROPEANĂ PENTRU ASISTENȚI MEDICALI conform scopurilor mai sus indicate este:

 • Prelucrarea datelor dumneavoastră este necesară pentru executarea unui contract la care dumneavoastră, în calitate de persoană vizată, sunteți parte, sau pentru a face demersuri la cererea dumneavoastră înainte de încheierea unui contract, conform art. 6, lin. 1, lit. b) din Regulamentul UE 679/2016(în ceea ce privește demersurile pre-contractuale la cererea utilizatorului sau pentru a furniza informații despre cursuri, programarea acestora și activitățile de instruire propriu-zisă, furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru încheierea și executarea contractului/înscriere, refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea înscrierii dumneavoastră de participare la curs).
 • Prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligații legale care îi revine operatorului, conform prevederilor art. 6, alin.1, lit. c) din Regulamentul UE 679/2016 (în ceea ce privește emiterea facturii, operațiunile de înregistrare în evidențele contabile ale organizației conform normelor fiscale, urmărirea și colectarea debitelor, respectarea obligațiilor de arhivare, refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea de a vă putea oferi serviciile de instruire prin intermediul site-ului).
 • Prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini care servește unui interes public.  Activitatea SOCIETĂȚII NAȚIONALE DE CRUCE ROȘIE DIN ROMÂNIA are caracter umanitar și se desfășoară în temeiul Legii nr. 139/1995 Societății Naționale de Cruce Roșie din România. Prelucrarea datelor cu caracter personal în vederea transmiterii solicitărilor dumneavoastră prin intermediul website-ului nostru pentru înscrierea la cursurile de prim ajutor este realizată exclusiv pentru a promova participarea copiilor și a tinerilor la activitățile specifice ale organizației, inclusiv a participării acestora și a oricăror alte persoane interesate la cursurile de prim ajutor și de educație în domeniul igienei.
 • Consimțământul dumneavoastră pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, conform prevederilorart. 6, alin. 1, lit. a) din Regulamentul UE nr. 679/2016, datîn scop de comunicare informări/newsletter și marketing, în cazul în care l-ați furnizat. Vom comunica cu dumneavoastră prin email prin newsletter-uri periodice, trimiterea de informări privind activitățile noastre. Aveți posibilitatea de a vă retrage în orice moment consimțământul prin urmarea instrucțiunilor de dezabonare din fiecare email („unsubscribe”) sau prin transmiterea opțiunii de dezabonare prin intermediul formularului de contact.
 • Prelucrarea este necesară în scopul interesului legitim de a îmbunătăți permanent experiența dumneavoastră pe site, pentru securitate, asigurarea funcționării corecte a site-ului (pentru efectuarea diverselor analize, pentru a păstra acest website securizat împotriva fraudei și ale altor activități ilegale) și protejarea drepturilor și intereselor SOCIETĂȚII NAȚIONALE DE CRUCE ROȘIE DIN ROMÂNIA și ale partenerilor colaboratori, conform prevederilor art. 6, alin. 1, lit. f) din Regulamentul UE nr. 679/2016.

Furnizarea datelor în acest scop nu este obligatorie, refuzul furnizării datelor nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră. 

 • DURATA PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE CRUCE ROȘIE DIN ROMÂNIA prelucrează datele cu caracter personal doar pe durata necesară pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare mai sus menționate, iar ulterior pentru respectarea cerințelor legale în vigoare și pentru protejarea drepturilor legale și a intereselor administratorului website-ului.

În cazul prelucrării datelor în baza consimțământului privind transmiterea de informări/newsletter, datele vor fi prelucrate sau vor rămâne în posesia noastră până la momentul dezabonării dumneavoastră.

Informațiile colectate de cookies sunt stocate timp de 12 luni în vederea realizării de analize și rapoarte legate de performanța website-ului. Ele vor fi șterse ulterior acestei perioade.

 • TRANSMITEREA/DEZVĂLUIREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE CRUCE ROȘIE DIN ROMÂNIA poate dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal către parteneri/ terțe persoane sau entități care sprijină desfășurarea activității organizației noastre prin intermediul site-ului precum: furnizori de servicii IT (mentenanță, dezvoltare software, găzduire site), de arhivare în format fizic/electronic, parteneri cu care putem dezvolta colaborări sau activități comune în beneficiul cetățenilor, precum și la solicitarea organelor fiscale, judiciare sau a altor autorități competente de control ale statului, în baza și limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

Putem transmite datele și altor părți având consimțământul sau potrivit instrucțiunilor dumneavoastră.

Ne vom asigura, în limite rezonabile, că datele dumneavoastră nu părăsesc Spațiul Economic European, însă, în măsura în care vom transfera date către state din afara SEE, ne vom asigura, în toate cazurile, că transferurile sunt legitime, având la bază consimțământul dumneavoastră explicit sau alt temei legal.

 • DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ
 • Dreptul de a solicita accesul la datele dumneavoastra cu caracter personal: dreptul de a obține, de la CRUCEA ROȘIE, la cerere și în mod gratuit, confirmarea faptului că datele dumneavoastră cu caracter personal sunt sau nu sunt prelucrate de către organizație și dreptul de a fi informat cu privire la respectiva prelucrare;
 • Dreptul de a rectifica datele dumneavoastra cu caracter personal: dreptul de a obține de la CRUCEA ROȘIE rectificarea datelor dumneavoastră cu caracter personal incorecte/incomplete;
 • Dreptul de a șterge datele dumneavoastră cu caracter personal: dreptul de a obține de la CRUCEA ROȘIE ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal, însă în acest caz nu veți mai beneficia de serviciile oferite și de utilizare a contului. Acest drept nu va putea fi exercitat în măsura în care SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE CRUCE ROȘIE DIN ROMÂNIA are obligația conform legii să păstreze și să proceseze anumite date cu caracter personal, de exemplu în cazul prestării de servicii/înregistrarea operațiunilor contabile. Datele pot fi șterse în următoarele situații:
  • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
  • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
  • în cazul în care vă opuneți prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
  • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
  • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
  • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau dreptului intern sub incidența căruia se află operatorul.
 • Dreptul de a restricționa prelucrarea: dreptul de a obține de la CRUCEA ROȘIE restricția de prelucrare, în următoarele cazuri:
 • (i) acuratețea datelor cu caracter personal este contestată de dumneavoastră.
 • (ii) procesarea este nelegală și prin urmare, vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea prelucrării.
 • (iii) CRUCEA ROȘIE nu mai are nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal, dar dumneavoastră solicitați aceste date pentru stabilirea, exercitarea și apărarea unor pretenții legale.

Aveți dreptul de a vă opune în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare ca datele dumneavoastră cu caracter personal să fie prelucrate în scop de reclamă, marketing și publicitate sau să fie dezvăluite unor terți într-un asemenea scop.

 • Dreptul la portabilitatea datelor, respectiv dreptul de a primi datele cu caracter personal printr-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și dreptul ca aceste date să fie transmise de către CRUCEA ROȘIE către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
 • Dreptul la opoziție reprezintă dreptul ca în orice moment, din motive legate de situația dumneavoastră particulară, să vă opuneți prelucrării datelor în temeiul interesului legitim, cu excepția cazului în care CRUCEA ROȘIE are motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau atunci când scopul prelucrării este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;   
 • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automatizate reprezintă dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate exclusiv pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice sau vă afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
 • Dreptul de a retrage oricând consimțământul dat în vederea încetării prelucrării datelor care se bazează pe consimțământul dumneavoastră. Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului acordat înainte de retragere.
 • Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere sau instanțelor competente, atunci când considerați că datele cu caracter personal sunt prelucrate în mod nelegal de către CRUCEA ROȘIE. Astfel, beneficiați de dreptul de a vă adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal la adresa: București, B-dul G-ral Gheorghe Magheru, nr. 28-20 Sector 1 ori prin e-mail la: anspdcp@dataprotection.ro, sau instanțelor competente pentru apărarea oricăror drepturi garantate de legislația privind protecția datelor cu caracter personal care v-au fost încălcate.

Drepturile mai sus menționate sunt expres prevăzute în Regulamentul (UE) 679/2016 pentru protecția persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Aceste drepturi pot fi exercitate de către dumneavoastră în orice moment.

 • CUM PROTEJĂM DATELE CU CARACTER PERSONAL

SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE CRUCE ROȘIE DIN ROMÂNIA pune în aplicare măsuri de siguranță administrative, tehnice, organizatorice și fizice pentru a proteja datele dumneavoastră cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale, ilegale sau neautorizate, pierderii, alterării, accesării, comunicării sau utilizării în alte scopuri. Facem tot posibilul pentru a păstra datele dumneavoastră în siguranță. Utilizăm protocoale sigure pentru comunicare și transfer de date (cum ar fi HTTPS), folosim anonimizarea și pseudonimizarea acolo unde este cazul. Monitorizăm sistemele noastre pentru posibile vulnerabilități și atacuri.

Însă, chiar dacă facem tot posibilul, nu putem, garanta că transmisiile de date pe Internet pot fi 100% sigure. În consecință, nu putem asigura sau garanta securitatea informațiilor pe care le transmiteți și înțelegeți că orice informație pe care o transferați către noi, se face pe propriul dumneavoastră risc. Cu toate acestea, organizația noastră folosește măsuri de securitate a site-ului în conformitate cu cele mai bune practici pentru a proteja site-ul web, e-mailurile și listele de corespondență.

De asemenea, suntem conștienți că pot apărea incidente de utilizare greșită sau incursiuni neautorizate de program. În aceste situații, obiectivele noastre sunt de a izola cât mai rapid problema, pentru a asigura sau restabili funcționalitatea corespunzătoare și pentru a minimiza neplăcerile utilizatorilor noștri. Dacă este necesar, vom informa autoritățile competente cu privire la încălcările de securitate a datelor. Vom face tot ce putem în mod rezonabil pentru a preveni încălcarea securității și pentru a asista autoritățile în cazul în care vor apărea încălcări.

 1. ACTUALIZAREA POLITICII NOASTRE

Continutul acestei Politici poate fi actualizat periodic, prin republicarea versiunii revizuite în pagina pe care o vizualizați la acest moment. În cazul unor modificări semnificative, vă vom informa despre acestea prin note de informare ușor vizibile postate pe website-ul nostru, indicând la începutul documentului când a fost făcută cea mai recentă actualizare. Versiunea revizuită intră în vigoare la data publicării pe website. Responsabilitatea de a verifica conținutul acestei pagini pentru a fi la curent cu cea mai recentă versiune a acestui document vă revine în totalitate.

 • CUM NE PUTEȚI CONTACTA

Dacă aveți întrebări sau comentarii despre prezenta Politica de confidențialitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal, dacă doriți să vă exercitați drepturile sau să actualizăm datele cu caracter personal pe care le deținem despre dumneavoastră, vă rugăm să ne scrieți la sediul social din București, str. Biserica Amzei, nr. 29, sector 1 ori prin e-mail la următoarea adresa: crr@crucearosie.ro.  

Datele de contact ale responsabilului nostru pentru prelucrarea datelor:

Tel: 0727 923 915

Email: dpo@crucearosie.ro

Versiune publicată la data de: 15 aprilie 2021