Despre proiect

Academia Sanitarii Pricepuți este o platformă de pregătire privind educația pentru sănătate și prim ajutor din România, dedicat elevilor din ciclul gimnazial și liceal, având la bază programa de pregătire a Concursului Național Sanitarii Pricepuți.

„Sanitarii Priceputi” este singurul concurs pentru sanatate si prim ajutor de baza care se desfasoara in scolile din Romania din anul 1962.

Concursul pentru sanatate si prim ajutor „Sanitarii priceputi” este organizat anual de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, impreuna cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Ministerul Sanatatii și Ministerul Administratiei si Internelor.

Dezvoltată în anul 2021, la inițiativa Crucii Roșii Române și a Academiei Europene pentru Asistenți Medicali, platforma vizează atingerea următoarelor obiective de către elevii și cadrele didactice participante la programul de formare:

Precum și deprinderea cunoştinţelor de bază despre:

  • Promovarea ocrotirii mediului înconjurător
  • Istoria Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România
  • Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie
  • Principiile Fundamentale ale Crucii Roşii
  • Principiile Fundamentale ale Legii nr.95/2006 -> reforma în domeniul sănătăţii

În anul 2022,  Academia Sanitarii Pricepuți se va desfășura în perioada martie – iulie 2022 și include următoarele etape: